Το Φιστίκι

ηλε-περιοδικό ευτράπελης ύλης, φωταδιστικό και κουλτουριάρικο

Προχωράμε…

Posted by tofistiki στο 03/11/2009

Συνεχίζοντας την παρουσία μας, αναρτούμε το 4ο τεύχος του ηλεκτρονικού «Φιστικιού».

Το τυπωμένο αδερφάκι του, δεόντως βελτιωμένο και πολύ παχύτερο -αφού θα έχει 100 σελίδες- θα κυκλοφορήσει πριν από τις γιορτές.
Επιδίωξή μας είναι στο ιστολόγιο να αναπτυχθεί διάλογος με τους αναγνώστες του. (Επίσης, να το αναρτούμε σε συντομότερα διαστήματα και όχι κάθε εξάμηνο.) 😀

Δεχόμαστε κάθε υπόδειξη και, φυσικά, κάθε συνεργασία. 🙂

2 Σχόλια προς “Προχωράμε…”

 1. Γιάννης said

  Παρακαλώ πέστε μου:

  Πώς είναι δυνατόν να μετατραπεί ένας Σύλλογος Συνταξιούχων, λ.χ. ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων, σε καταναλωτικό Συνεταιρισμό, που να πετυχαίνει είτε άτοκες δόσεις σε αγαθά ή και ειδικές χαμηλές τιμές στα μέλη του;

  Τι διαδικασία ακολουθείται; Τι σχετικά νομικά κείμενα υπάρχουν;

  • Δεν τίθεται θέμα ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ο οποιοσδήποτε Σύλλογος, που είναι συνδικαλιστικό όργανο, σε καταναλωτικό συνεταιρισμό, αλλά ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ καταναλωτικό συνεταιρισμό και μάλιστα σε συνεργασία και με άλλους συγγενείς συνδικαλιστικούς φορείς. Εξαρτάται από το αν το καταστατικό με βάση το οποίο γιοικείται και λειτουργεί ο σύλλογος να μην απαγορεύειρητώς παόμοια δραστηριότητα, που θα είναι επ΄ωφελεια των μελών του. Από κει και πέρα ο Συνεταιρισμός αυτός θα προχωρεί σε συμφωνίες με τους προμηθευτές.
   Παρόμοιοι συνεταιρισμοί είχαν δημιουργηθεί στη διάρκεια της Κατοχής σε πλήθος υπηρεσίες και οργανισμούς. Ο ΚΑΣΥΑΤΕ (Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Υπαλλήλων ΑΤΕ, που λειτουργεί πολλες δεκαετίες με επιτυχία, από εκεί ξεκίνησε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: