Το Φιστίκι

ηλε-περιοδικό ευτράπελης ύλης, φωταδιστικό και κουλτουριάρικο

Παρουσίαση του συγγραφέα Δημήτρη Σαραντάκου στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης

Posted by tofistiki στο 07/06/2010

Αντιγράφουμε από το πάντα ενημερωμένο Aegina portal, απόσπασμα από το άρθρο για την παρουσίαση που έγινε για τον εκδότη μας Δημήτρη Σαραντάκο, προχτές Σάββατο, στο Πνευματικό κέντρο Κυψέλης την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου!

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την παρουσίαση των δύο βιβλίων του συγγραφέα κυρίου Δημήτρη Σαραντάκου, όσοι παρευρέθηκαν χθες το βράδυ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης. Η παρουσίαση αφορούσε δύο βιβλία του κυρίου Σαραντάκου. Το πρώτο με τίτλο «Οι αρχαίοι είχαν την πλάκα τους» και το δεύτερο και πιο πρόσφατο βιβλίο με τίτλο «Τι μας έμαθαν επιτέλους οι αρχαίοι Έλληνες;». Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης και την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αίγινας. Η παρουσίαση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου κυρίου Γιώργου Μπήτρου, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε μία συνοπτική αναφορά στην εκδοτική επιτυχία των δύο έργων, τονίζοντας την προσφορά του συγγραφέα Δημήτρη Σαραντάκου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πιο πρόσφατο βιβλίο του κυρίου Σαραντάκου «Τι μας έμαθαν επιτέλους οι αρχαίοι Έλληνες;» βρίσκεται ήδη στην τρίτη του έκδοση.


Ακολούθως το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος κύριος Γιάννης Πούντος με την ιδιότητα του ως προέδρου της Επισκοπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας, ο οποίος παρουσίασε τον άνθρωπο και συγγραφέα Δημήτρη Σαραντάκο και βιωματικές εμπειρίες της προσωπικής του σχέσης με τον ίδιο. Παρουσίασε επίσης τους εισηγητές κύριο Δημήτρη Νικολόπουλο φιλόλογο και κυρία Μαριλένα Γιαννούλη δημοσιογράφο. Ο κύριος Νικολόπουλος με μία σεμιναριακή εισήγηση παρουσίασε το βιβλίο «Οι αρχαίοι είχαν την πλάκα τους», ενώ η κυρία Μαρινέλα Γιαννούλη το «Τι μας έμαθαν επιτέλους οι αρχαίοι Έλληνες;».

Στο άρθρο του Aegina portal, μπορείτε να ακούσετε την εισήγηση του φιλολόγου κυρίου Νικολόπουλου  (ηχητικό αρχείο, 45 περίπου λεπτά) και να δείτε video με αποσπάσματα από τις εισηγήσεις και τη σύντομη ομιλία του κυρίου Σαραντάκου.

(οι φωτογραφίες είναι παρμένες επίσης από το Aegina portal)


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: